9

Emailnotificaties website/Bol.com

  • Live

R
Ruben van Putten

Bij import van bestellingen worden er geen emailnotificaties verzonden vanuit de website, schijnbaar omdat Bol dit al doet is dit uitgezet. Bol verstuurt echter geen (BTW)facturen naar klanten en moeten deze dus nagezonden worden wat veel tijd kost. Het is dan ook belangrijk dat, mede vanwege branding, er ook emails zoals bevestigingen, automatische facturen etc worden verzonden aan klanten via geimporteerde bestellingen.

A

Activiteit Nieuwste / Oudste

A

alex

Implemented in 1.9.0 - 2022-09-29


A

alex

Status gewijzigd in: Live

Avatar

Gerson Fitié

Er is ondertussen een nieuwe optie in de instellingen van de Bol plugin: "Kies of je al dan niet e-mailberichten aan klanten wilt uitschakelen voor voltooide en verwerkte bestellingen."

Dat is fijn nieuws, omdat wij ook regelmatig verzoeken krijgen van Bol.com klanten die om een BTW-factuur vragen. Dat mailen we tot nu toe dan manueel na, wat toch kostbare tijd kost. Klanten die rechtstreeks bij ons bestellen krijgen na afmelding/verwerking van de order automatisch een e-mail met de PDF-factuur. Bij Bol klanten was dat voorheen niet het geval. 

Wij hebben deze nieuwe optie nu enige tijd zo ingesteld dat voltooide bestellingen-mails ook aan Bol-klanten verstuurd worden door het systeem. Hierbij lopen we echter tegen een probleem aan. Bol e-mailt ons nu regelmatig dat ze de mails niet doorsturen. De mail bounced dan met dit bericht van Bol.com er in: "Bijgevoegde e-mail die je zojuist naar het e-mailadres [22g2jjsklfja37mtqlp2azjqqui@verkopen.bol.com] hebt verzonden, hebben we niet doorgestuurd. Dit doen we omdat we dubbele e-mails naar klanten proberen te reduceren. De geadresseerde heeft deze e-mail en bijbehorende boodschap dus niet ontvangen. Sorry voor het ongemak.". In de bijlage zit dan een "nieuwe bestelling" bevestiging van Woocommerce. 

Klanten die rechtstreeks bij ons bestellen krijgen 2 mails:
1- Direct na hun bestelling, een overzicht van wat ze besteld hebben.
2- Nadat hun bestelling is verwerkt door ons. Een mail inclusief een PDF met factuur.
 
Nu blijkt dat deze nieuwe Woosa instelling beide mails doorlaat aan Bol-klanten. Mail 1 is ongewenst. Een klant bestelt op Bol.com en krijgt al via Bol een bestelbevestiging. Mail 2 na het verwerken en versturen van de order is wél gewenst, omdat daar die PDF factuur in zit.

We hopen dat Woosa het dus kan aanpassen dat er enkel en alleen een mail gestuurd worden aan Bol-klanten bij het AFMELDEN van een order? En dus geen mail direct bij het importeren van een order uit Bol. Andere Woosa gebruikers zullen dit ook zo willen. 

Technisch lijkt het me niet ingewikkeld. Ideetje: Wellicht dat Woosa een filter kan toevoegen op mail 1: Als klant e-mailadres eindigt op @bol.com, stuur mail 1 dan niet.